Zhrnutie 3 ligy C1 za rok 2021/2022

Keďže som to Vladkovi sľúbil, sľub dodržím a pozriem sa trošku na to ako sme odohrali tento rok 3. ligu C1, na individuálne výkony a celkový dojem aký na mne táto liga zanechala.

Konečný výsledok 6. pozícia v rámci toho, že viac než jeden zápas sme hrali v počte 7 a menej je vcelku uspokojivé umiestnenie. Bilanciu sme mali 4 výhry, 2 remízy a 5 prehier. Osobne si myslím, že pri lepšej dochádzke to mohlo byť niekde 7/3/2 s čím by sme skončili niekde okolo 2 miesta ale to je polemizácia. Jediné čo tým chcem povedať, že na 3 ligu máme veľmi dobrú zostavu, ak by sme trochu lepšie dodržali dochádzku tak táto súťaž je teda pre nás tak akurát. Poďme teda k individuálnym výkonom.

Roman Hrnčiar 4 body z 9 – 3/2/4. Roman mal túto sezónu trošku polámanú formu, po tom čo prekonal covid a nie sme zvyknutý u neho asi na taký počet prehier. Na druhú stranu každému sa môže stať horšia sezóna a ja len dúfam, že budúci rok bude Roman opäť v plnej sile porážať jedného súpera za druhým.

Anton Šingliar 5 bodov z 8 – 3/4/1. Tóno hrá dlhé roky solídne šachy, ktoré ako vidíme stále fungujú výborne a prinášajú ovocie. Možno trošku pri niektorých remízach by sme boli radšej za bod miesto pol ale celkovo je to jeden výborný hráč, ktorý ešte stále nepatrí do starého železa a stále to potvrdzuje svojimi výsledkami.

Luboš Molnár 6,5 bodov z 11 – 5/1/4. Lubo mal trošku ťažší začiatok po 4 partiách mal bilanciu 1/0/3 ale nenechal sa demotivovať a ešte to veľmi pekne dobehol a zakončil solídnym výkonom. Lubo hrá výborne a je poznať, že sa aspoň z časti pripravuje na svojich súperov. Jediný má 100% účasť aj keď posledný zápas sme vyhrali kontumačne keď sa súperi nedostavili, no tak či tak má u mňa bod za takú výbornú účasť.

Ďuri Pecho

Juraj Pecho 2.5 boda z 3 – 2/1/0. Ďuri mal tento rok miesto jeho typického maratónu, len koncový šprint. Posledný bod je u neho taktiež kontumačný, no v 2 zápasoch kde sa zúčastnil ukázal, že stále hrá svoje agresívne šachy a ja len dúfam, že budúcu sezónu bude hrať minimálne 9 kôl.

Pavol Knaperek 2 body z 2 – 2/0/0. Pali nás prišiel posilniť v dvoch zápasoch a svojím typickým hraním 2x bodoval. Jeho partie vyzerajú aspoň z môjho pohľadu ako miniatúrky z knižiek, kde súpera tlačí až pokiaľ sa nevzdá alebo nedostane mat.

Vlado Huba 3,5 boda z 5 – 3/1/1. Vlado hral túto sezónu výborne. Taktiež utrpel jeden kontumačný bod no mimo to hral veľmi solídne, škoda prehry s Ambom, keď sme hrali proti RK, ale Ambo šiel tento rok famózne. Takže mimo tejto jednej prehry výborný výkon a len podobne ako u Ďuriho Pecha dúfam, v početnejšiu účasť v budúcej sezóne.

Jakub Homolka 6 bodov z 10 4/4/2. Samochvála smrdí, ale musím sám sebe uznať, že som mal vźbornú sezónu oproti minulým ročníkom. Osobne som veľmi spokojný. Jedna výhra bola kontumačná, a jedna prehra mohla byť remízou, kde som mal ponuku na remízu od súpera, chcel som prijať, no prehrávali sme tak som to skúsil a prehral. Mimo to som veľmi rád ako to všetko dopadlo a dúfam len, že budúci rok tam nebudú tie 2 prehry ale 2 výhry.

Ďuri Baričák

Juraj Baričák 1,5 z 4 – 1/1/2. Ďuri si tento rok moc nezahral, nakoľko bol pracovne zaneprázdnený a aj bod, ktorý má, má z vyššie spomenutej kontumačnej výhry v poslednom kole. Ďuri vie súperov vždy potrápiť a húževnato hrať až do poslednej chvíle, kým sa nemusí vzdať či už on alebo jeho súper. Asi mu neprospel dlhší dištanc kvôli práci a tak jeho vźkon nebol až taký, aký by sme my ako aj určite on sám chceli vidieť. Nevadí. O rok to bude určite lepšie.

Vlado Salva 5,5 boda z 10 – 4/3/3. Vladko mal obdobne ako ja parádnu sezónu. Hral výborne a dokázal potrápiť a poraziť aj silnejších súperov. Taktiež bol z klubu kontumačného bodu v poslednej partii, no myslím si, že aj tam by potvrdil formu a bodoval. Dúfam, že sa mu bude obdobne dariť aj o rok a podobne ako u mňa, že tých prehier sa zbavíme a budeme bodovať ešte viac.

Stano Lacko 1,5 boda z 6 – 1/1/4 Stanko mal trošku slabšiu sezónu. Osobne si myslím, že ho tie početné prehry kus demotivovali a budem rád ak budúci rok bude mať šancu hrať tak skorej v 4. lige. Aj výhra je z kontumovaného zápasu a tak ma mrzí, že si nezahral až toľko a viaceré prehry, ktoré utrpel, mal dobre rozohraté. Dúfam, že budúcu sezónu ak postavíme 5. ligu, si Stano dobré zahrá a zaboduje, abz ho to motivovalo do ďalšej sezóny.

Miroslav Revaj 2 body z 9 – 1/6/2. Miro mal podľa mňa obdobnú sezónu ako Stano a mal taktiež obdobný problém. Pevne verím, že ich oboch táto sezóna nedemotivuje do budúcna, veď každému sa občas stáva horšia sezóna a budúci rok prídu a plný elánu budú bojovať, ako by sa nič nestalo.

Peter Kučerík 3 z 6 bodov – 3/0/3. Peťo začal prvý rok hrať a hneď sme ho hodili do vyšších ligových súťaží, nakoľko sme mali zlú dochádzku. Ešte aj z 3 bodov, ktoré na konci mal, sú 2 kontumačné. Tu taktiež budem rád, ak si Peťo zahrá budúci rok 4. ligu resp. možno tú spomínanú 5. ligu a dostane možnosť sa poriadne rozohrať. Verím, že aspoň výhra v predposlednom kole ho motivovala a budúcu sezónu začne minimálne tromi výhrami.

To by sme mali byť všetci. Moje dojmy ako som hore spomenul sú dobré z celkového hľadiska. No mrzí ma, že mnohí mali slabšiu sezónu a dúfam, že naozaj ich to nedemotivuje a ďalšiu sezónu ukážu, že majú stále formu, že to bola len jedna sezóna, ktorá nevyšla až tak dobre. 3. liga budúci rok bude postavená pred jasný cieľ – zabojovať o postup do 2. ligy. Urobíme všetko preto aby sme zlepšili, čo sa zlepšiť dá oproti tejto sezóne, hlavne dochádzku. A potom už to bude len a len v našich rukách, či dokážeme postúpiť. Na konci dňa by malo byť však najdôležitejšie, že si zahráme nám srdcu blízki šach, dáme do každého zápasu 100% a vtedy môžeme byť spokojní, nech to dopadne ako chce.

Kubo Homolka – vedúci mužstva

Komentáre

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *