Vyhodnotenie 4. ligy v sezóne 2018/19.

Na toto vyhodnotenie som dostal vnuknutie od Peťa Koutného z Vlčnova, ktorý podobným spôsobom zhodnotil výsledky svojich kolegov.

Hodnotiť budem hráčov, ktorí odohrali najmenej štyri zápasy. Hodnotiť budem tak, že kto odohral pod 50% svojich výsledkov,  nehral dobre. Ďalší parameter, ktorý má spresniť hodnotenie je RP a sila súperov jednotlivých hráčov.

 

Tak, poďme na to, začíname od prvej šachovnice:

Tóno Šingliar

1 Anton Šingliar – Tono uhral na prvej doske svoj štandard, získal 68% bodov s Rp 2044, čím potvrdil, že patrí stále medzi bzinskú šachovú špičku, je to hráč, na ktorého sa dá stále spoľahnúť. Navyše ho musím pochváliť, že v tejto sezóne viac pridal na bojovnosti a nerozdával remízy do „desiateho“ ťahu, niekedy aj pričinením jeho súperov, ktorí ju odmietli. Jeho výsledky sú však jasné…..Takže Tona chválim, hodnotím známkou 1-.

Peťo Haluška

2 Peter Haluška – Peťo uhral 39% bodov s Rp 1762. Peťo je hráč, ktorý má na viac. 3.5 bodu z deviatich zápasov je málo. Sila súperov nezodpovedá tomu čo by mal s nimi uhrať, nedosiahol ani jednu výhru pri siedmich remízach a dvoch prehrách. Z môjho pohľadu Peter hrá trošku priposrato, treba sa do partie viac oprieť a bude to ok. Peťko, táto sezóna ti moc nevyšla, v tej budúcej to bude isto lepšie. Hodnotím známkou 3-.

Ďuri Pecho – kapitán

3 Juraj Pecho – Uhral som 75% bodov s Rp 1991. So sezónou som celkom spokojný, no určite je aj v mojom prípade na čom popracovať. Hodnotiť sám seba nebudem, ak chcete ohodnoťte ma v komentároch. J

Kubo Homolka

4 Jakub Homolka – Jakub získal 55% z deviatich zápasov s Rp 1817. Jakub zahral štandardne na svojej šachovnici a dostal sa do pevnej kostry zostavy Bzín. U Jakuba je cítiť progres a preto do ďalších sezón budeme od neho očakávať stále lepšie výsledky. Hodnotím za 2.

Ďuri Baričák a Vladimír Salva

4 Juraj Baričák – Náš Ďuri získal presnú polovicu z desiatich zápasov pri Rp 1747. Môžem povedať, že sezóna Ďurimu vyšla ako tak. Prejavujú sa u neho stále výkyvy v hre. Niekedy zahrá super a inokedy by som ho „zabil“.  No odhodlanie mu nechýba a vyžaruje z neho chuť bojovať a to si cením. Ďuri má isto na viac ako ukázal v tejto sezóne. Celkové hodnotenie 2-.

5 Vladimír Salva – V tomto prípade začnem od konca. Vladisovi „hádžem“ jednotku. 65% z desiatich kôl pri Rp 1813, je parádny výsledok. Priemerné ELO súperov 1703 dokazuje, že Vlado hral  väčšinou s lepšími súpermi a dokázal uhrať pekných 6.5 bodu. Je vidno, že trénuje a venuje sa hre s chuťou a radosťou. S týmto prístupom mu garantujem ,že to bude v nasledujúcich sezónach len lepšie a lepšie.

6 Jozef Karcol –  Jožko uhral 38% s Rp 1636. Čo na to povedať, je vidno, že Jozef sa snaží, ale podľa hry už väčšinou na súperov nestačí. Na druhú stranu ho chcem pochváliť, že bol vždy ochotný doplniť osmičku keď to bolo potrebné. Hodnotenie 3-.

Mirko Revaj

7 Miroslav Révaj – Mirec….33% s Rp 1435. Na prvý pohľad to vyzerá biedne, no pri bližšom pohľade musím konštatovať, že priemer ratingu súperov bol 1560, čomu nasvedčuje aj dosť dobré Rp. Miro hral  väčšinou s lepšími hráčmi, s ktorými uhral remízky a naopak so slabšími hráčmi paradoxne prehral. Mirec nehrá zle, ale cítiť u neho nedostatok sebadôvery, na ktorej keď popracuje pôjde výkonmi určíte hore. U Mira si vážim silné zapálenie pre hru, ktoré keď mu vydrží ho vynesie ku kvalitnejšej hre. Hodnotím za 3.

8 Stanislav Lacko –  Stanko 50% pri Rp 1664. Uf, musím povedať, že dobrý výkon. S hráčmi s priemerným ratingom 1664 je to paráda. Je vidno, že Stano sa šachu venuje a je to na jeho hre poznať. Veľká škoda pre nás, že nemôže odohrať viac zápasov. Budem držať palce v nadchádzajúcej sezóne aby výkony boli aspoň také ako v tejto. Hodnotím za 1-.

9 Erik Vrbinčík – Erik , náš nováčik uhral 60% pri Rp 1558. Na to, že hral prvú sezónu podal dobré výkony a je predpoklad, že sa bude zlepšovať. Erik ma dobré strategické myslenie, ktoré keď podporí pravidelným tréningom, bude progresívne rásť. Budeme radi ak Erik zostane v našich  radoch aj napriek štúdiu na VS, ktoré ho čaká. Hodnotím za 2.

Na záver sezóny chcem poďakovať všetkým hráčom, aj tým čo som dnes nehodnotil, ktorí odohrali  dva-tri zápasy v tejto sezóne. V letnom období nám treba načerpať nové sily a hlavne chuť pobiť sa v nadchádzajúcej sezóne.

Prajem Vám všetko dobré

Juraj Pecho – kapitán družstva

 

 

Komentáre

Comments 3

  • Aj touto cestou ešte raz ďakujem všetkým za peknú sezónu, ktorá sa určite vydarila. Takisto ďakujem Ďurimu za každú šancu a jeho skvelú organizáciu a toto jeho hodnotenie si určite vezmem k srdcu 🙂

  • No a mali sme ohodnotiť aj nášho kapitána… No, nechcem aby to vyzeralo, že sa mu pchám do zadku, ale ja by som mu vsadil 1*. A nielen za výsledky, ktoré sú famózne, ale aj za príklad v bojovnosti a chuti hrať a pobiť sa o dobrý výsledok. No a ako to už spomenul aj Ďuri, vďaka aj za organizáciu zápasov, ktoré myslím po organizačnej stránke prebehli úplne v pohode… Vďaka Ďuri. Vďaka Aďuša.

  • Ďuri, super hodnotenie, vďaka za mňa, že si ma veľmi nezvozil, ja osobne som viacej sebakritickejší………:) a za náš tím IV.ligy ti v mene všetkých chcem poďakovať za koordináciu, či už pri stavaní zostavy, že si myslel na všetkých, a dával si priestor každému podľa chuti a možnosti nastúpiť, ale aj za to, že na každý domáci zápas sme sa podľa inštrukcií super skoordinovali, hraciu miestnosť sme mali pripravenú pomaly 15 min pred zápasom, že každý priložil ruku k dielu aj pri uprataní miestnosti po zápase atď. A samozrejme, že Aďuša nám varila supiš koffe, a aj my sme sa snažili je pomôcť. Celkovo musím povedať, že náš mančaft domáce zápasy zvládal nie len po šachovej stránke, ale aj po tej organizačnej na jednotku aj vďaka, resp. hlavne tvojmu pričineniu, takže za všetkých díííííky……..:) 🙂 🙂 A hor sa trénovať pripraviť sa na nasledujúcu sezónu……:)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *