Posledné dvojkolo 3 ligy C1 kalendárneho roku 2022/2023

Uplynulý víkend sme odohrali posledné dvojkolo 3 ligy C1 tohoto kalendárneho roku. Výsledok bol zmiěšaný na koľko sobotu sme utrpeli prehru 1:7 no v nedeľu sme si napravili chuť výhrou 5:3.

K sobote neni moc čo povedať, okrem Tóna Šingliara a Jana Pétera sme všetci ostatní prehrali. Popravde som to osobne nečakal, lebo na mnohých doskách sme vyzerali lepšie. Skupinovo sme sa však rozpadli jak domček z kariet. Nechali sme tento debakel ihneď za nami a sústredili sme sa na nedeľu. Nemalo by predsa zmysel sa týmto trápiť.

V nedeľu sme pôvodne mali nasadiť prvú osmičku. Dvaja hráči sa však ospravedlnili zo zdravotných dôvodov a tak som nastúpil ja s Vladom Salvom na posledné dve dosky.

Ako prví som skončil po asi hodine prehrou na 7 doske. Súperka ma dostala teóriou, ktorú som nepoznal a získala značnú výhodu. No vo voľnej tvorbe v strednej hre urobila chybu a tak sa z pozície +4 stalo -5. Ja ako správny gentleman, som však chybu súperky opätoval vlastnou chybou po ktorej som sa vzdal. Jediný zlý ťah čo com mohol zahrať som zvládol nájsť v danej pozícii. Iné varianty, ktoré som zvažoval boli všetky do lepšej pozície a určite nie takto zdrvujúco prehrávajúce. Nuž aj také dni sa pritrafia.

Druhý v poradí skončil Vlado Salva na 8 doske. Pozične vraj stál asi o kúsok horšie a tak ponuku remízy po dohode s kapitánom prijal.

Tretí skončil Ambo remízou na 2 doske. Ambov súper Ján Bakalár vraj išiel do zápasu s tým, že neberie remízy a ide hrať na výhru. No v konečnej pozícii nebolo jasné kto by išiel zo zápasu víťazne a tak sa obom remíza zdala ako správny krok.

Štvrtý v poradí si napravil chuť zo soboty Ďuri Pecho. Ďuri spočítal mat v 3 ťahoch a keď zatiahol prvý zistil, že nepočítal so svojím strelcom a teda to bol mat v 1 ťahu. Celkovo dobrý solídny výkon počas celej partie stál veľmi dobre a bolo vidieť, že hrá na výhru.

Po prvých 4 bolo teda 2:2.

Piaty skončil Tóno Šingliar na 3 doske remízou. Elovo mal na súpera dáky ten bod navyše, no pozícia bola vyrovnaná a tak sa dohodli na remíze. Nebolo mu moc čo vytknúť.

Šiesty v poradí vyhral na 6 doske Peťo Haluška. Po ponuke remízy súperom sa poradil s kapitánom a na koľko v tom čase sme ešte prehrávali hral ďalej. Pozíciu pretavil do víťazstva veľmi pekne a som rád, že si takto spravil chuť vo svojom prvom tohto sezónnom zápase. Dúfam, že po novom roku nás ešte príde pár krát posilniť.

Siedmy skončil Ľubo Molnár taktiež plným bodovým ziskom. Na 4 doske v dosť divokej pozícii skončil s pešiakom a dvomi figúrami proti veži. Obaja ešte mali na strane po 3 pešiaky no tieto sa zablokovali a on už len kráčal nezastavitelne do dámy. Súper nevidel žiadnu protihru a tak sa vzdal.

Posledný teda na 1 doske Roman Hrnčiar zakončil remízou s pešiakom navyše vo vežovke. Ak by to chcel vyhrať, musel by hrať veľmi dobre, veľmi presne a veľmi dlho. A na koľko sme sa chystali na kapustnicu, dal za remízu aby sme mohli ísť a zbytočne to nezdržiaval nakoľko už sme boli vyhratý.

Celkovo sme teda po prvých 4 kolách na 5 priečke zo skóre 2/1/1. Dúfam, že si všetci užijú sviatky v kruhu svojich blízkych a oddýchnutí budeme môcť pokračovať naďalej smerom k popredným priečkam aj po novom roku.

Kubo Homolka

Komentáre

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *