Prvé body v 3.lige

Na Romana je spoľah. S IM Mariánom Kantoríkom získal cennú remízu, ktorá nám zabezpečila celkové víťazstvo

Ako povedal Roman Hrnčiar, včera sme si boli v Liptovskom Mikuláši s deťmi zatrénovať a dnes už išlo o body. Na prvý domáci zápas v 3.lige proti Liptovskej Štiavnici, vedúci mužstva Ďuri Pecho, povolal asi to najlepšie čo bolo k dispozícií. Na horných doskách určite…

No ale začali sme ako zo zlého sna. Vlado Salva a Ďuro Pecho mali tentoraz čierny víkend a tak ako včera, prehrali aj dnes a skoro v rovnakom čase. Zvlášť Vlada Salvu prešiel súper ako parný valec a ani si neškrtol. Takže asi po 2,5 hodinách hry sme prehrávali 0:2. No super začiatok….

Ostatní statoční teda museli bojovať a bodovať. Náš Ambo v koncovke využil svojho aktívnejšieho krála a prehrávali

Pali Knaperek musel odmietnuť súperovu ponuku remízy čo nakoniec tiež prispelo k celkovému víťazstvu

sme už iba o bod. Nasledovala remíza Tona Šingliara s Jaromírom Bednářom, keď sa súperi v zavretej pozícií dohodli na remíze. Palo Knaperek získal za vežu a pešiaka dve ľahké figúry. Dosť ťažké na presadenie, ale Pali príkladne zabojoval…. Keď vedel aký je priebežný stav, odmietol súperovu ponuku remízy a partiu nakoniec trpezlivou hrou vyhral. Vyrovnané!!!

Dnes to v podaní Peťa Halušku žiadna rýchla remíza byť nemohla a ani nebola. Ani neviem kde Peťo získal figúru, ale napodiv súper keby zahral presnejšie, mohol dať vežami na spodnej rade večný šach. Našťastie nestalo sa a Peťo partiu už doviedol do víťazného konca. Ako sa ukázalo, bola to zlatá výhra, ktorá nám nakoniec strhla víťazstvo na našu stranu.

Peťo Haluška svojím víťazstvom preklopil misky váh na našu stranu

Hralo sa teda už iba na dvoch šachovniciach z ktorých sme potrebovali získať bod. Pozície boli remízové, ale viete ako to chodí…. Palo Murín aj s Romanom Hrnčiarom to však zahrali ako “starí” matadori a remízu bez väčších problémov udržali. Roman mal proti IM Mariánovi Kantoríkovi dokonca pešiaka navyše a keďže dohrával posledný, sám navrhol remízu, ktorú súper musel prijať, lebo na výhru to mohol hrať už iba náš Roman.

Získali sme teda dôležité 3 body k záchrane v 3.lige a myslím, že aj sviatky budú o niečo krajšie, keďže 3.liga sa už tohto roku nehrá. O týždeň ide naše “C-ko” do Lúčok a veríme, že cez sviatky prezimujeme v 4.lige na prvom mieste.

Vladimír Salva

 

Jano Mydliar hral s Palom Murínom do holých králov.

 

Komentáre

Comments 1

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *