Komentar k zapasu 3. ligy Nesluša – Bziny, 4:4

Po víťazstve  nad silnou Bytčou sme v 4. kole  cestovali do Nesluše. Tento krát so zostavou nebol problém. Nastúpili sme v plnej sile a tým pádom bol náš ciel jasný -vyhrať. Priebeh zápasu tomu zo začiatku aj nasvedčoval:

Anto Šingliar na 3. šachovnici remizoval. Peter Ambrozi na 4. doske s prehľadom vyhral vežovú koncovku s pešiakom viac.  Na 5. a 6. šachovnici Jan Peter a Peter Haluška remizovali možno aj s tým vedomím , ze v zápase vedieme a na 7. šachovnici ma Juraj Pecho vyhratú partiu. Juraj  si v priebehu partie vypracoval istú priestorovú prevahu. Realizovať tuto prevahu by bolo ešte komplikovane, ale prišiel súperov aktívny ťah /hrúbka/  dámou a presná  Jurová odpoveď : odskočný šach a následný zisk tejto dámy. Super sa prekvapivo okamžite  nevzdal a tým  umožnil Jurovi vychutnať si partiu, ktorú samozrejme po dlhom a platonickom odpore dotiahol do víťazného konca.

Vedieme 3,5:1,5. a dohrávajú sa tri partie. Na 8. šachovnici sa Ľubo dostava do ťažkej pozície v ktorej nevidel zopár súperových medzišachov a prekvapivo prehráva. O mojej partii na 1. šachovnici by som najradšj pomlčal. V 26 ťahu som spravil hrúbku po ktorej som sa mohol vzdať. Po tom čo som si v duchu zanadával pokračoval som v partii s vedomím, ze stratím kvalitu a minimálne jedného pešiaka. Super výhodu zle realizoval, lepšie povedané viacej si všímal mojich imaginárnych hrozieb ako svojich aktívnych ťahov, ktorými by partiu vyhral. Partia nakoniec skončila remízou v pozícii, kde som mal stále o kvalitu menej , ale po viacmenej  vynútených ťahoch a výmenách by pozícia prešla do holých kráľov. Dohrával už iba Palo Murin. Palo možno nestal najlepšie, ale na rýchly koniec to podla mňa nevyzeralo.  Jeho pozíciu  som zjavne  zle odhadol keďže som si v bufete objednal kávu, ktorú som musel následne stornovať. Palo prehral a tým pádom sme s Neslušou remizovali 4 : 4.

Následujúce kolo hráme 1.12. v Martine a potom 2.12. v Liptovskom Mikuláši.

Roman Hrnčiar

Komentáre

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *